Intake

 

Als bewindvoering een goede oplossing blijkt en u het gevoel heeft dat het bewind bij ons in goede handen is, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden alle gegevens vastgelegd, zodat wij voor u het bewind kunnen aanvragen. Daarnaast worden ook alle afspraken vastgelegd in het Plan van Aanpak, zodat u weet hoe het bewind gaat lopen. Indien mogelijk kunt u na afloop van het bewind weer zelf uw financiën doen. Ook hierover worden in het Plan van Aanpak afspraken gemaakt.

Na het intakegesprek wordt er een formulier opgestuurd naar de rechtbank met het verzoek voor bewindvoering. Na enige weken (meestal 6 tot 8 weken) krijgt u van de rechtbank een factuur van de griffiekosten (wordt mogelijk vergoed door de gemeente) en enige weken later een uitnodiging voor de zitting. Tijdens deze zitting neemt de rechter een beslissing over het bewind. Enkele weken na de zitting krijgt u  van de rechtbank een beschikking van de beslissing, zodat u aan onder andere schuldeisers kunt laten zien dat u bewindvoering heeft.

 

Na deze benoeming zijn wij de bewindvoerder en moet u voor alle beslissingen die financiële gevolgen hebben, eerst toestemming aan ons vragen.