Start bewind

 

Zodra de beschikking van de rechter binnen is, gaan wij een bankrekening openen op uw naam (beheerrekening). Wij stellen alle bedrijven en organisaties op de hoogte van het bewind en vragen hen om alle financiële post naar ons op te sturen. Op het moment dat de inkomsten binnenkomen op deze rekening, gaan wij de vaste lasten en het leefgeld aan u betalen.  Pas vanaf dit moment nemen wij van u de financiën over, voor die tijd met u nog alle vaste lasten zelf betalen.

 

In het begin krijgt u nog zelf alle financiële post. Deze moet u onmiddellijk naar ons doorsturen, zodat wij indien nodig actie kunnen ondernemen en ook een brief kunnen sturen met het verzoek de post rechtstreeks naar ons te sturen. Na verloop van tijd komt alle financiële post rechtstreeks bij ons.

 

Het duurt meestal 4 tot 6 maanden voordat het allemaal goed loopt en het voor u wat rustiger wordt. De betalingen lopen dan goed, u weet wat u moet doen en u krijgt steeds minder post en telefoontjes.

 

Als het bewind is opgestart, is het belangrijk dat eerst wordt gezorgd dat de financiële situatie stabiel is. De situatie is stabiel als er gebruik wordt gemaakt van alle inkomensvoorzieningen en alle vaste lasten betaald kunnen worden. Als ook alle schulden bekend zijn, kan er  (indien nodig en mogelijk) een schuldhulpverleningstraject gestart worden.